dead or alive slot

Dead or Alive

Dead or Alive är en slot utvecklad av NetEnt där vi får följa med till den amerikanska vilda västern. Denna slot har varit på topplistorna ända sen den lanserades och fortsätter att vara en favorit hos många spelare. Det som har gjort sloten till en klassiker är att du har chansen på riktigt höga vinster även med en liten insats.

Detta på grund av free spins där du kan samla på dig wilds och extra spins. Söker du runt på nätet kommer du hitta massvis av spelare världen över som vunnit riktigt höga vinster. Vissa spelar med så lite som 90 öre per spin vilket visar på att du absolut inte behöver vara en storspelare för att ha chansen på höga vinster.

Dead or Alive är en slot som trots sin relativt enkla design och grafik bjuder på en riktigt härlig spelupplevelse som passar alla typer av spelare. Musiken ger den perfekta stämningen och givetvis gör vetskapen om att du kan vinna väldigt höga summor spelet lite extra roligt. Här visar NetEnt varför de är en av de största speltillverkarna i branschen.

De är otroligt duktiga på att ta ett historiskt tema och skapa en slot med mycket humor, charm och hjärta. Det är free spins som är höjdpunkten med denna slot. Varje wild-symbol du får stannar nämligen kvar under alla gratisrundor och lyckas du samla en wild på varje vinstlinje kommer du dessutom belönas med fem stycken extra spins.

Vinstlinjer och insatser

Själva upplägget på Dead or Alive känns igen från många andra av NetEnts slots. Du spelar på fem rader och tre hjul men dock bara med nio vinstlinjer vilket är mindre än många andra av deras slots. Alla vinstlinjer skapas från vänster till höger och det är guldstjärnan som betalar bäst. En faktor som gjort Dead or Alive väldigt populär är att du kan satsa väldigt lite per spin.

Du kan nämligen spela så lite som 90 öre per spin. För dig som gillar att satsa högre går det ställa in insatsen upp till 500 kronor per spin. Det är alltså inga problem att hitta en nivå som känns trygg och som passar dig. Du kan enkelt ändra din insats med hjälp av pilarna under spelplanen.

Tema och grafik

Temat för sloten talar sitt tydliga språk och det är vilda västern som det handlar om. Symboler som whiskyglas blandas upp med cowboys och pistoler. Bakom symbolerna bjuds vi på en vacker bakgrund med en gråmulen himmel och det känns som vi har hamnat mitt i en film. Du kommer även höra passande ljudeffekter som en skällande hund och fågelkvitter.

Överlag bjuder Dead or Alive på en riktigt härlig men samtidigt ruggig stämning och det är svårt att bli uttråkad när du spelar denna slot. Det är inte en av NetEnts mest avancerade slots när det kommer till design men det är också det som gör den så charmig i sin enkelhet. Det gör också att du fokuserar helt på snurren och dina vinster.

Bonusfunktioner och free spins

Du känner igen wild-symbolen som en wanted-poster där det också står wild. Denna kan dyka upp på alla fem hjul och ersätter då alla andra symboler. Dessa är extra viktiga att hålla koll på under free spinsen. För att få free spins måste du ha minst tre stycken scatters i form av pistoler. Belöningen blir då 12 stycken gratissnurr där alla dina vinster multipliceras med två.

Dessutom blir alla wilds så kallade sticky vilket innebär att de sitter kvar på sin plats. Du har alltså chansen att få fem stycken wilds i rad vilket kommer betala ut riktigt höga vinster. Som vi nämnt tidigare kommer du också få fem extra rundor om du lyckas få minst en wild på varje hjul.

Positivt med sloten

  • En annorlunda och humoristisk version av ett klassiskt tema som tilltalar många typer av spelare
  • Chansen att få in väldigt höga vinster även om du väljer att spela med den lägsta insatsen
  • Free spins där varje wild-symbol stannar kvar och du kan få hela fem extra spins
  • Finns tillgängligt på i princip alla stora svenska casinon

Negativt med sloten

  • Detta är tyvärr inte en av NetEnts mest avancerade slots och spelets design kan av vissa upplevas som lite simpel och aningen tråkig
  • Dead or Alive har inga andra bonusfunktioner förutom free spins och dess wild-symbol

Sammanfattning

Det är enkelt att förstå varför denna slot oftast finns med på listorna över de mest populära spelen. Trots att den nu har några år på nacken har den åldrats med värdighet och fortsätter locka till sig alla typer av spelare. Detta är en favorit både hos storspelare och hos de som spelar med lägre insatser tack vare sina otroliga vinstmöjligheter.

Detta är ett spel som vi rekommenderar till alla typer av spelare inte bara på grund av free spins idag. Den är också otroligt rolig att spela i grundspelet och du kommer kunna spela i timmar utan att tröttna. Känner du dig osäker kan du alltid prova demoversionen där du aldrig behöver riskera dina egna pengar.